vaistai.lt
Pagal fizinį aktyvumą lietuviai stipriai atsilieka nuo fiziškai aktyvių šaliųDidžioji Lietuvos gyventojų dalis yra įsitikinusi, jog jų gyvenamoje teritorijoje yra sudarytos palankios sąlygos būti fiziškai aktyviems, tačiau fiziškai aktyvūs yra tik pusė šalies gyventojų, o didžioji dauguma jų mankštinasi namuose, rodo tik ką pristatyto „Eurobarometer“ tyrimo duomenys, skelbiama pranešime spaudai. Visose Europos Sąjungos šalyse 2013 metais atliktas sporto ir fizinio aktyvumo tyrimas atskleidė, kad nuo 2009-ųjų, kada buvo atliktas toks pat tyrimas, pagrindinės tendencijos kito nežymiai – 42 proc. ES gyventojų vis dar yra fiziškai neaktyvūs, Lietuvoje tokių – 46 proc.
daugiau
Kiekvienais metais 77 000 europiečių suserga pernešėjų sukeliamomis ligomisŽmonėms, gyvenantiems Pasaulio sveikatos organizacijos (toliau – PSO) Europos regione, nepavyksta išvengti ligų, kurias perneša įvairūs užkrato nešiotojai. Pasaulinę sveikatos dieną, 2014 m. balandžio 7 d., PSO kviečia kiekvieną saugoti save nuo pernešėjų sukeliamų ligų.
daugiau
Skelbiama akcija „Tylos stebuklinga versmė“2014 m. balandžio 30 d., Tarptautinę kovos su triukšmu dieną, skelbiama akcija „Tylos stebuklinga versmė“. Tai viena iš Vaikų sveikatos metų sveikatos stiprinimo priemonių patvirtinta 2014 m. kovo 26 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu.  „Bus siūloma ilgosios pertraukos metu mokiniams elgtis kiek įmanoma tyliau. Tikimės, kad rengdamiesi akcijai savivaldybių darbuotojai, atsakingi už sveikatą, visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, mokytojai organizuos pokalbius, apskritojo stalo diskusijas mokiniams su menininkais, mokslininkais, kūrėjais apie TYLĄ, tylos įtaką moksliniams atradimams, kūrybiniams procesams“, − sakė Švietimo ir mokslo ministerijos Bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo Neformalaus ugdymo ir švietimo pagalbos skyriaus vyresnioji specialistė Emilija Bugailiškienė.
daugiau
Nėra jokių mokslinių įrodymų, kad autizmą sukelia vakcinosBalandžio 2-ą dieną, minint Pasaulinę autizmo supratimo dieną, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad nėra jokių mokslinių įrodymų, kad autizmą sukelia vakcinos. Žiniasklaidoje paskelbti pasakojimai kai kuriems tėvams sukėlė baimę, kad kombinuota tymų, parotito ir raudonukės vakcina (MMR) sukelia autizmą. Norėtume pateikti 2010 vasario 2 dieną „The Lancet“ žurnalo redaktorių paskelbtą pranešimą: „Po Jungtinės Karalystės Bendrosios Medicinos Tarybos darbo grupės 2010 m. sausio 28 dienos sprendimo, paaiškėjo, kad kai kurie 1998 m. Wakefield atlikto tyrimo elementai yra klaidingi, priešingai nei ankstesnio nagrinėjimo duomenys.
daugiau
Atėjus pavasariui laikas prisiminti apie šunų ir kačių platinamas ligasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai primena, kad vis daugiau laiko praleidžiant gamtoje reikia tinkamai pasirūpinti savo ir augintinio sveikata. Dažniausiai keturkojų su išmatomis platinamos ligos yra toksokarozė, toksoplazmozė ir echinokokozė. 2013 m. iš viso užregistruota 200 šių ligų atvejų.
daugiau
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras įspėja: galimas tymų plitimasUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) įspėja dėl galimo tymų plitimo. Balandžio 2 d. iš Utenos visuomenės sveikatos centro Anykščių skyriaus gautas pranešimas apie laboratoriškai patvirtintą tymų atvejį. Susirgo 55 metų moteris, kovo 11 d. pasijuto blogai, o kovo 12 d. buvo hospitalizuota. Pacientė teigia neturėjusi jokio kontakto su tymais sergančiais asmenimis. Jos skiepijimo būklė nėra žinoma. Tai jau antrasis tymų atvejis šiais metais.
daugiau
Kuo skiriasi modifikuotas produktas nuo genetiškai modifikuoto?Vartotojai rinkdamiesi maisto produktus ir etiketėje perskaitę „modifikuotas krakmolas“, dažnai suabejoja, ar verta rinktis tokį gaminį. Mat vyrauja nuomonė, kad tai produktas, kurio sudėtyje yra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO). Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kad modifikuotas arba pakeistas gaminys neturi nieko bendro su genetiškai modifikuotu produktu. Iš modifikuotų produktų bene dažniausiai maisto pramonėje naudojamas krakmolas. Produktų etiketėje jis dar gal būti žymimas kaip pakeistų savybių krakmolas.
daugiau
Netgi nedidelis stresas gali sukelti nevaisingumąTai užburtas ratas. Naujo tyrimo duomenimis, stresas gali sukelti moterų nevaisingumą. Tai galėtų paaiškinti kai kuriuos atvejus, kai porai diagnozuojamas nevaisingumas, nors kokių nors akivaizdžių medicininių priežasčių nerandama. Ilgiau nei įprastai nepastojant, kyla stresas, taigi, problema gali tapti pati save kurstančia. Ryšys tarp kasdienio streso ir nevaisingumo įtartas jau seniai, bet tvirtų įrodymų trūko. Moterims, kurioms taikomas vaisingumą skatinantis gydymas, paprastai patariama vengti streso, bet ne eilinėms pastoti siekiančioms moterims. Vidutiniškai viena iš septynių porų Jungtinėje Karalystėje turi vaisingumo problemų ir iš jų maždaug ketvirčiui nerandama jokios žinomos medicininės priežasties, ir jiems diagnozuojamas „nepaaiškinamas nevaisingumas“.
daugiau
Kompiuterių amžius: daugėja vaikų su regėjimo ir stuburo laikysenos sutrikimaisKlaipėdoje per pastaruosius metus beliko tik kiek daugiau nei 10-tadalis visiškai sveikų vaikų. Dažniausiai pasitaikantys sveikatos sutrikimai: regėjimo problemos bei skeleto raumenų sistemos sutrikimai. Tokios tyrimo išvados paviešintos praėjusią savaitę Klaipėdoje vykusioje 16-toje tarptautinėje konferencijoje „Išmintinga branda sveikai jaunystei“. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorė Jūratė Grubliauskienė pristatė Klaipėdos miesto moksleivių sveikatos būklę ir aktreipė dėmesį į dažniausiai pasitaikančius vaikų sveikatos sutrikimus mokykloje.
daugiau
Lietuvoje praėjusią savaitę registruota šiek tiek daugiau gripo atvejųUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, Lietuvoje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) 2014 m. 13-ąją savaitę siekė 73,7  atv./ 10 tūkst. gyventojų. 12-ąją metų savaitę šis sergamumo rodiklis siekė 73,4 atv. /10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu bendras Lietuvos sergamumo rodiklis siekė 71,2 atv. /10 tūkst. gyventojų.
daugiau
4921 - 4930 iš 5564 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  491 492 493 494 495 496 497 498 499 500  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos